Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: novembre, 2008

1706: Alianza Roma-Lhasa

Imatge
Hacia 1706 la primera embajada de monjes Capuchinos arriba a Lhasa y se inicia una alianza entre el Papa de Roma y el Dalai Lama del Tíbet que aún perdura.
Ajofrín, Francisco de, (O.F.M. Cap.) . Carta familiar de un sacerdote, respuesta a un colegial amigo suyo, en que le dà cuenta de la admirable conquista espiritual del vasto Imperio del Gran Thibet y la mission que los Padres Capuchinos tienen allí, con sus singulares progressos ... .

A què recorda aquesta crisi? (1860-2000)

Arrel de l'interessant article, i aportacions molt adients, de l'Àngels Martínez sobre les victimes de la crisi, els Ninja segons la desgraciada denominació dels publicistes fatxendes, em vaig animar a resumir uns fets que, fa 140 anys, varen semblar-se molt als que vivim ara.
L'Àlvarez Cascos va repartir entre tot el personal de Correos un llibre sobre el desenvolupament de les comunicacions a Espanya, facsímil, enorme.
Allà s'explicava, en un informe oficial de l'época, el desgabell econòmic que va portar a la primera República.
Es va començar la pilota en fer el gran projecte de ferrocarril nacional, financiant a borsa les empreses adjudicatàries amb accions que van pujar disparades a borsa indefinidament, arrossegant amb alegria tots els altres valors i, on tothom que tenía un duro el va invertir, veient inflar-se el globus, i creient en l'infinitut de l'espai dins la butxaca. Esperant, a mès, que el funcionament i conexions dels diferents troços enll…