Amazing Irish grace!

EL POBLE IRLANDÉS DIU NO AL TRACTAT DE LISBOA !!

Quan encara es recompten els darrers vots, el govern irlandès, promotor del SI ha reconegut la seva derrota.

A l’únic país europeu dels 27 on era preceptiva la consulta popular –referèndum- per aprovar i subscriure el Tractat de Lisboa s’acaben de pronunciar clarament amb un NO.

Desprès de la recent història de França i Holanda que també van respondre negativament a la proposta de la llavors Constitució Europea, ara ha estat el poble d’Irlanda qui mitjançant l’ exercici del seu dret democràtic a la consulta i a decidir ha rebutjat aquest Tractat.

A EUiA hem coincidit amb aquesta resposta negativa en constatar els continguts d’un text que volia ser fonamental i amb una forta definició neoliberal, armamentista, mercantilista, insolidari i mancat de sensibilitat, quan no contrari, als drets dels pobles, nacionals, però també als drets democràtics, socials i laborals. Ja vam dir que no acceptàvem ni les formes ni els continguts.

Els actuals líders conservadors i dretans de països europeus tant determinants com França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, etc. han rebut un cop de porta a les seves manipulacions. Van fer trampes, van dir que canviaven, resumien i rectificaven continguts de l’antic Tractat i NO ho van fer. Van voler saltar-se als seus respectius pobles però hauran de començar a ensenyar els seus nous plans o nous enganys doncs, avui, 13 de juny, UNA ALTRA EUROPA , social, democràtica, pacífica, sostenibles i solidaria , ES POSSIBLE.

Gràcies Irlanda !! Visca el poble Irlandès !!

Toni Barbarà



Aquí el post d’urgència que ha penjat l’Àngels al seu Bloc.

El Pla B de la Unió Europea –el Tractat de Lisboa— nascut per emmascarar l’enorme fracàs del Projecte de Constitució que varen tombar els pobles francès i holandès ha quedat ridiculitzat, fet miques , poble irlandès.

L’única ciutadania que podia votar i dir NO, ho ha dit. Amb prou contundència segons el recompte (en aquest moment, 58% NO i 42% SI) , perquè no calgui repassar de nou vot a vot, com havien promès hores abans els que no es creien que Irlanda pogués fer front als poderosos d’Europa. Tant és així, que dos dies abans de la votació els Ministres de Treball de la UE proposaven allargar la jornada laboral a 60 o fins i tot 65 hores... Quina petulància!

Els ciutadans i ciutadanes d’Irlanda es sumen a les victòries del NO prèvies de francesos i els holandesos i a l'alternativa d'una altra Europa possible.

Una reflexió, de moment: és Irlanda qui ha abocat la U.E, a una crisi institucional –com estant repetint amb obstinació els mitjans “progressistes” , o bé Irlanda s’ha limitat a defensar els interessos populars i de les persones que viuen del seu treball, posant així el dit a la nafra d'unes autoritats cada vegada més distants de les necessitats de les persones? Com es pot dir que sí a l'Europa de Sarkozy, de Merkel i de Berlusconi? El que fa més mal és que una vegada més es posa de relleu la gran anomalia:

Aquests Tractats neoliberals de la U.E, que els parlaments aproven molt contents, els pobles –quan poden, quan estan prou informats-- els rebutgen.

Visca Irlanda!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Diccionario sumerio-acadio, A-D

Diccionario sumerio-acadio, O-Z

Fugger, Rothschild, Rockefeller: Banqueros, judíos, guerra y petróleo.

Diccionario sumerio-acadio, H-N

El Clan Rato: De Rato y de ladrón, se viene de familia

La razón oculta por la que Ratzinger ha dimitido

Diccionario sumerio-acadio, E-G

El Amaranto (kiwicha) inca devora a Monsanto

J.P. Morgan, Rockefeller, Goldman, Rothschild, Royal Dutch Shell... y la "voluntad de anonimato"

Bhumibol rey, dios y buitre de Tailandia