Reunió de la direcció de l'EL (Esquerra europea) a Paris

REUNIÓ DE LA DIRECCIÓ DEL PARTIT DE L’ESQUERRA EUROPEA A PARÍS
Els passats dies 20 a 22 de juny s’ha celebrat una trobada del Comitè Executiu i de Presidents del PEE a la seu del PCF a París.
A l’emblemàtic local dels comunistes francesos, obra del genial Oscar Niemeyer, hem estat debatent al llarg de tres dies tota una sèrie de punts candents de l’agenda europea i internacional. El temari, per extens i per important, supera de llarg la possibilitat de quedar reflectit en aquesta nota informativa i tan sols en fem una breu relació:
El Tractat de Lisboa i el NO d’Irlanda (Aprovada una Declaració: “Desprès del no irlandès cal un nou començament per Europa”); document en confecció com a Plataforma Electoral a nivell europeu per les futures Eleccions Europees de juny de 2009, tema Balcans, crisis econòmica, actualitats polítiques a cada país membre, semestre de presidència francesa, immigració, educació, salut, fòrums socials, també molt sobre precarietat i treball ( eix del Congrés de Praga), però fonamentalment les anàlisis i respostes a les darreres Directives europees, especialment greus i agressives com són la Directiva sobre expulsió d’immigrants anomenada tristament de la vergonya, i la Directiva sobre prolongació de temps de treball, altrament de les 60 o 65 hores !! Disposeu, ja en fase de publicació, de tots aquests documents a la pàgina Web del PEE.
EUiA hem estat actius partícips de tots aquests debats, veritablement actuals i transcendents. La companya Àngels Tomás informava de la convocatòria sindical de la Jornada pel Treball decent ( o digne com diem nosaltres), a escala mundial i europea, pel 7 d’octubre. El company Antoni Barbarà va fer aportacions diverses de continguts i al Secretariat del PEE.
El que ara mateix ens interessa destacar de manera més propera a EUiA és la confirmació i determinació com activitat central de l’acte sobre Precarietat i Condicions de treball que celebrarem a Barcelona el 4 d ‘octubre, dins el context de la nostra Festa l’Alternativa, i que disposarà de la presència de membres de la xarxa de sindicalistes dels Partits i del PEE, així com de representants de la direcció europea. Cal fer d’aquest encontre un gran míting que a escala europea i nacional visualitzi social i mediàticament el nostre rebuig a les agressions neoliberals i antidemocràtiques que rebem des de una direcció de la U.E. que volem capgirar i transformar radicalment, al servei de la Europa dels pobles, de la pau i del les persones.
Toni Barbarà

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Diccionario sumerio-acadio, A-D

Diccionario sumerio-acadio, O-Z

Fugger, Rothschild, Rockefeller: Banqueros, judíos, guerra y petróleo.

Diccionario sumerio-acadio, H-N

El Clan Rato: De Rato y de ladrón, se viene de familia

La razón oculta por la que Ratzinger ha dimitido

Diccionario sumerio-acadio, E-G

El Amaranto (kiwicha) inca devora a Monsanto

J.P. Morgan, Rockefeller, Goldman, Rothschild, Royal Dutch Shell... y la "voluntad de anonimato"

Bhumibol rey, dios y buitre de Tailandia